kardes-cocuklari-nilay-erdonmez-kimdir-nerelidir-boyu-kac-kilosu-kac
Adı Soyadı Nilay Erdönmez
Yaşı 32 (12.05.1986)
Boyu 1.69 m
Kilosu 51 kg
Göz Rengi Kahverengi
Burcu Boğa
Eğitim Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Tiyatro Ana Sanat Dalı
Doğum Yeri İstanbul

Biyografisi

Nilay Erdönmez, 1986 yılında İstanbul’da doğmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Tiyatro Ana Sanat Dalı’nda öğrenimini tamamlamıştır. 2011’de yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılından bu yana birçok ödenekli ve özel tiyatroda oyunculuk ve yönetmenlik yapmaktadır. “Güzel Günler”, “Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam” dizisinde Gonca Nigar rolüyle ve “Sevdaluk” dizisinde canlandırdığı Emine ve Nihan rolleriyle televizyon ekranlarında da başarısını sürdürmüştür. Star Tv’de yayınlanan; başrolü Özcan Deniz ve Aslı Enver’in paylaştığı İstanbullu Gelin dizisinin kadrosunda yer almış ve Asiye karakterini canlandırmıştır. Kardeş çocukları adlı televziyon dizisinde Furkan Andıç, Murat Daltaban, Mehmet Aslantuğ, Afra Saraçoğlu, Ayça Bingöl, Nur Fettahoğlu, Nilay Erdönmez ve Alara Turan ile birlikte rol almaktadır.

Ödüller

2012 Adana Altın Koza Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 18. Nürnberg, Türkiye-Almanya Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 Brasilia Uluslararası Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 RxSM Film Expo, “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, “Jüri Özel” Ödülü, Gözetleme Kulesi

Filmografi

Tehlikeli Karım ( TV dizisi, 2018) – İpek Yıldırım
Mezarcı (Sinema filmi, 2017) – Burcu
İstanbullu Gelin (TV dizisi, 2017) – Asiye
Bütün Saadetler Mümkündür ( Sinema filmi, 2017) – Gülce
Sevdaluk (TV dizisi, 2014) – Emine-Nihan
Gözetleme Kulesi ( Sinema filmi, 2012) – Seher
Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam (TV dizisi, 2012) – Gonca Nigar
Güzel Günler (TV dizisi, 2007)

Tiyatro

Hafızasını Kaybeden Müzeden Bir Traktöre Mektuplar , Ba-artensemble , 2016-2017 (Oyuncu)
Kamamber , Kara Kabare , 2015-2017 (Oyuncu)
Zenciler, Dip Sahne Oyuncuları , 2011-2012 (Yönetmen-Oyuncu)
Pyramus ile Thisbe’nin İçli, Hazin ve Komik Aşkı ve Haince Ölümleri, Semiha Berksoy Opera Vakfı, 2011 (Yönetmen)
Son Bir Kez , Tiyatro Oyunevi, 2010-2011 (Yönetmen)
Fareler ve İnsanlar , İstanbul Devlet Tiyatrosu, 2008-2009 (Oyuncu)
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu, 2006-2008 (Oyuncu)